Obrázek
Obrázek
ZAMIŘTE
VYSOKO…
Do našeho návštěvního systému se můžete zaregistrovat tady . Více podrobností tady.
Obrázek

zrcadlo k jištění na hale vyřazené z provozu

9. 5. 2017
Obrázek

Milí lezci,

 

omlouváme se, že pro vás momentálně na hale není k dispozici zrcadlo usnadňující jištění na obou pilířích. V minulém týdnu došlo k jeho sražení lezcem, který lezl na převislé straně pilíře na top rope.

 

Na základě této události důrazně upozorňujeme návštěvníky stěny, že lezení v převislých profilech na druhém konci lana je možné pouze v případě, že má lezec ve své linii zapnutá postupová jištění.  Naváže se potom na takový konec lana, aby při lezení musel jištění postupně vycvakávat. Zároveň je třeba při lezení na druhém mít lano procvaklé v posledním jištění oběma karabinami, případně nechat zapnutou kromě topové karabiny ještě alespoň jednu expresku pod ní.

 

Pokud lezec poleze na konci lana, kde nad sebou nemá zapnutá postupová jištění, hrozí při pádu v převise kyvadlová trajektorie pádu. Pokud dojde k pádu ve spodní části stěny, může lezec ohrozit nejen sebe, ale zejména srazit ostatní osoby pohybující se pod ním na stěně.

 

Děkujeme za dodržování pravidel bezpečného pohybu na lezecké stěně!

 

Pokud si nejste jisti základy jištění a dalšími zásadami, které je nutné při lezení dodržovat, využijte naší nabídky lezeckých kurzů. Naučíte se v nich lézt bezpečně a neohrožovat tak sebe ani své okolí. Informace o kurzech získáte na recepci nebo na www.big-wall.cz/kurzy.

 

Děkujeme za spolupráci,

 

BigWall tým

Obrázek