Obrázek
Obrázek
ZAMIŘTE
VYSOKO…
Do našeho návštěvního systému se můžete zaregistrovat tady . Více podrobností tady.
Obrázek

Jak dopadl bw open 2018?

26. 2. 2018
Obrázek

Další ročník Openu máme za sebou. Jaký byl ten letošní, již pátý v řadě?

 

Pro závodníky jsme připravili obměněný závodní systém, který v kvalifikaci toleroval jeden pád, navíc nebylo třeba dodržovat posloupnost lezených cest dle obtížnosti. Oproti předchozím ročníkům tedy lezci mohli více riskovat, taktizovat a také si více zalezli.

 

Mezi ženami v kvalifikaci jasně zvítězila domácí Daniela Kotrbová, která nestačila pouze na nejtěžší cestu kvalifikace a i v ní dolezla téměř pod top. Neztratily se ale ani velmi mladé lezkyně. Druhá se umístila dvanáctiletá Bára Bernardová z Jihlavy následovaná Theresií Polcarovou z Karlových Varů. Do odpoledního finále nakonec postoupily vzhledem k nižší účasti všechny zaregistrované závodnice. Ze čtvrtého místa postupovala Adéla Bajerová z Velkého Meziříčí, dále Aneta Ševčíková z Ústí nad Labem, Katka Sojková a Gábina Ksandrová.

 

V kategorii mužů si s nástrahami kvalifikace si nejlépe poradila čtveřice Honza Jeliga, Vojta Trojan, Rishat Khaibullin a Kuba Hlaváček, kteří inkasovali body za všechny kvalifikační cesty, z nichž nejtěžší byla ohodnocena obtížností 7c+. Z celkem 23 závodníků do finále postupovalo 8 nejlepších, dalšími v pořadí byli Ján Krchňavý za Slovenska, Vojta Vlk, Michal Běhounek a Luky Černý.

 

Při kvalifikaci panovala skvělá atmosféra, kdy se lezci vzájemně podporovali, fandili si a radili vzájemně programy. Poté následovala pauza na odpočinek, sdílení dojmů z lezených cest a doplnění energie třeba speciální nabídkou výborného guláše.

 

Celým dnem nás komentátorsky provázel Sally z Velkého Meziříčí a ve finále tomu nebylo jinak. V úvodu předvedla dechberoucí vystoupení polská akrobatka na šále Marketa Bąk a pak už se všechny zraky upíraly na lezecké výkony závodníků. Stejně jako v kvalifikaci, i finále bylo mezi ženami v režii Danči Kotrbové, která jasně zvítězila a vylepšila si tak umístění z loňského ročníku, kdy byla třetí. Skvělé výkony pak předvedly velmi mladé závodnice. Na druhém místě skončila Aneta Sevčíková a třetí Bára Bernardová (obě ročník 2006).

 

Mužské finále opanoval Honza Jeliga, který se prokousal závodní cestou o poznání dále než zbytek startovního pole a po zásluze vyhrál. Na druhém místě skončil loňský vítěz, Kazach Rishat Kaibullin a na třetím místě se umístil Vojta Trojan.

 

Hned po finále následovalo vyhlášení vítězů, kde byly rozdány ceny od našich partnerů a vzápětí poté se losovala tombola. Nikdo tedy nakonec nepřišel zkrátka a každý docházel s hodnotnou památkou na závody v ruce.

 

Děkujeme všem účastníkům závodů za skvělé výkony a našim partnerům za podporu při organizaci závodů:

TR Walls, Aix, Maxsport, Kofola, Chocolate Monkey, Vertykalna, Ocún, Lezec.

 

Ať to leze a těšíme se na viděnou na BigWallu!

ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek
ObrázekObrázekObrázekObrázek